Welzijnsmedewerker

Jouw functie

De twinkeling in de ogen van een bewoner, daar ga jij voor!
Als welzijnsmedewerker begeleid en ondersteun jij de bewoners bij diverse activiteiten. Hierbij heb je aandacht voor de individuele leefstijl, interesses en persoonlijke wensen van de bewoners. Tevens ondersteun je binnen de ADL-zorg.

Denk hierbij aan dagelijkse bezigheden zoals eten en drinken maar ook een wandeling of een spelletje. Wil de bewoner wat langer badderen en snoezelen, dan regel jij dit voor de bewoner. Alles op de bewoner afgestemd en ondersteunend aan het zorgplan.

In het zorg/welzijnsplan heb jij oog voor welzijnsactiviteiten die passend zijn bij de bewoner. Hierbij kijk je naar de behoeften van de bewoner, maar ook naar de mogelijkheden. Jij versterkt hierin niet alleen de bewoner maar ook zijn of haar netwerk. Signaleer je veranderingen of bijzonderheden dan evalueer en rapporteer je dit en stel je waar nodig het plan bij.

Je hebt dan ook een nauwe samenwerking met het zorgpersoneel, vrijwilligers, stagiaires. activiteitenbegeleiders, huiskamerassistentes. Uiteraard betrek je ook de familie en mantelzorgers.

Samen met de zorgmedewerkers zorg jij als welzijnsmedewerker voor een optimale woonervaring.

Binnen locatie Heide werken wij met sociotherapeutische leefsferen.
Een leefsfeer is in de praktijk een huiskamer binnen een afdeling. Deze huiskamer wordt zo ingericht dat er zoveel mogelijk tegemoetgekomen wordt aan de behoeften van een bepaalde groep bewoners als het gaat om prikkeldosering, sociale contacten, geborgenheid etc.
De slaapkamer en de gangen op de afdeling zijn in principe “neutraal”. Dit geldt ook voor de activiteitenbegeleiding en behandelingen die buiten de leefsfeer plaatsvinden. Maar als er activiteiten binnen de fysieke ruimte van de leefsfeer zijn, gebeuren die op een manier die past bij de werkwijze van de betreffende leefsfeer.

Jij komt in deze functie te werken binnen Heide op een afdeling waar er gewerkt wordt met de structurerende leefsfeer.

De structurerende leefsfeer is gericht op bewoners die baat hebben bij een dagstructuur en een individuele benaderingswijze.
De dagelijkse activiteiten zoals opstaan en eten hebben een structurerend karakter, wat de voorspelbaarheid en het gevoel van veiligheid bevordert. Binnen de geboden dagstructuur, die per persoon verschillend ingevuld kan worden, wordt de bewoner zoveel mogelijk in staat gesteld om zijn eigen keuzes te maken.

Vaak heeft de cliënt moeite met de verwerking van prikkels en raakt hij daardoor relatief snel overprikkeld. De cliënt heeft jou nodig om een balans te vinden tussen prikkels en rust.

Wat breng je mee?

Jij bent een teamplayer en een echte aanpakker. Iemand die oprechte aandacht voor anderen heeft en de kleine geluksmomentjes ziet.
Jij bent dan ook de persoon die een glimlach brengt maar ook kan ontvangen.

Verder

  • Beschik jij over, minimaal, een diploma MBO niveau 3/4 MMZ, SPW of Social Work.  Aangevuld met een module ADL of bereid deze te behalen.
  • Heb jij kennis van (psycho)somatische en/of (psycho)geriatrische ziektebeelden.
  • Ben je geduldig, heb je inlevingsvermogen en verantwoordelijkheidsgevoel
  • Heb jij kennis van richtlijnen en protocollen en voorkomende automatiseringstoepassingen
  • Hou jij  ontwikkelingen in het vakgebied bij.

Wat bieden we je?

Een contract van 20 - 24 uur voor bepaalde tijd met uitzicht op onbepaalde tijd.

Marktconform Salaris
Salariëring vindt plaats conform de Cao Verpleeg- en Verzorgingshuizen en Thuiszorg. De functie is ingeschaald in salarisschaal 35 (min. € 2.466,- max. € 3.256,- bruto per maand obv een 36-urige werkweek). Inschaling vindt plaats op basis van kennis en ervaring.

Meerkeuzesysteem
Wij bieden al onze medewerkers een meerkeuzesysteem arbeidsvoorwaarden, dat ruimte biedt aan jouw individuele wensen. Denk bijvoorbeeld aan een fietsplan, verlof sparen of kopen, en een regeling studiekosten. Daarnaast is er aandacht voor vak verbreding en persoonlijke ontwikkeling.

Trainingen
Daarnaast bieden wij je de mogelijkheid om trainingen te volgen van GoodHabitz! We bieden trainingen op gebied van persoonlijke kracht, productiviteit, inspirerend leiderschap, veiligheid en gezondheid, communicatie, commerciële vaardigheden, taal, management en teamwork, sociale vaardigheden, office en digitale vaardigheden

Wie zijn wij?

Anna Zorggroep is actief in de regio Geldrop en Eindhoven en wordt gevormd door het Anna ZiekenhuisAnna TopSupport en Anna Ouderenzorg.

Onze passie is het bevorderen van de gezondheid en kwaliteit van leven van ieder mens, in iedere levensfase. Anna wil een partner zijn, een goede buur. Iemand die altijd klaar staat. We zoeken op persoonlijke wijze en samen met onze patiënten en cliënten naar de beste oplossing. Ook als die niet meteen voor de hand ligt.

Interesse?

Zin gekregen om aan de slag te gaan als welzijnsmedewerker, maar wil je nog wat meer informatie? Dat kan!
De koffie staat klaar en we gaan graag een kennismakingsgesprek met je aan.
Neem contact op met onze Recruiter: Stephanie van Knippenberg, telefoon 06-15544339.

Spreekt deze vacature je aan? Dan nodigen wij je van harte uit te reageren via onderstaande sollicitatiebutton! 

Om in dienst te treden bij het Anna Ziekenhuis, vragen wij je vooraf een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) te overleggen.
Deze vacature wordt gelijktijdig in- en extern gepubliceerd. Bij gelijke geschiktheid krijgen interne kandidaten voorrang.

    
 

© 2024 Anna Zorggroep

 

Onderdelen Anna Zorggroep